Sammenlign priser på nett!

Av 1. juni 2015Orden i økonomien
Sammenlign priser på nett

Bruker du litt tid på å sammenligne priser, kan du spare mye penger. Prisforskjellene er ofte store blant konkurrentene. Her får du tips til hvordan du sammenligner priser på nett.

 

Nettsider som sammenligner priser

Nettsider som prisjakt.no, prisguide.no og kelkoo.no gir deg oversikten over hvor du kan handle de billigste varene på nett. Sidene gir deg informasjon om hvem som har best leveringstid og andre kunders vurderinger.

Prisjakt.no og prisguide.no gir deg i tillegg innsikt i prishistorikk, slik at du kan se når en vare er billigst. Prisjakt.no viser deg også prisene i fysiske butikker, ikke kun på nett.

En annen side det kan være lurt å kjenne til er enhver.no. Denne siden sammenligner priser fra åtte forskjellige dagligvarekjeder, slik at du hele tiden kan finne ut hvor det er mest å spare.

Samarbeider ofte med butikkene

Mange av sidene som sammenligner priser og som gjennomfører «best i test»-vurderinger, har samarbeidsavtaler med forskjellige butikker og viser ikke alle leverandørene. Derfor bør du sjekke flere sammenligningssider, ikke bare én, slik at du får med deg det beste pristilbudet.

Hvor mye kan du spare på å sammenligne priser?

For å vise deg hvor mye du kan spare ved å sammenligne priser, har vi valgt å sjekke priser på Apple iPhone 6s 64 GB hos prisjakt.no, prisguide.no og kelkoo.no.

 • Prisjakt
  Billigst hos CDON.com : 8 190 kr (inkl. frakt)
  Dyrest hos Leasy.no: 10 999 kr (inkl. frakt 11 394 kr)
 • Prisguide
  Billigst hos CDON.com : 8 190 kr (ikke opplyst frakt)
  Dyrest hos TonerWeb: 10 186 kr (ikke opplyst frakt)
 • Kelkoo
  Billigst hos Netonnet.no: 8 390 kr (inkl. frakt)
  Dyrest hos Leasy.no: 11 999 kr (inkl. frakt 12 175 kr)

(Sjekket 16.12.15)

Du kan altså spare over 3 985 kroner på å kjøpe en iPhone 6s i den billigste butikken sammenlignet med den dyreste.

Pris er ikke alt

Det kan lønne seg å betale litt ekstra hos en leverandør du stoler på, selv om lavest mulig pris er ønskelig. Er nettbutikken ukjent, bør du lese brukeromtaler og forhøre deg med andre som har handlet der tidligere.

Sjekk Forbrukerombudets liste over useriøse nettbutikker (forbrukerombudet.no), dersom du er usikker på om du kan stole på nettbutikken.

Noen varer, som oppvaskmaskiner eller komfyrer, kan det være lurt å kjøpe i en fysisk butikk. Det kan ofte være enklere å få hjelp, dersom noe skulle skje med varen. Du kan fortsatt bruke prissammenligninger på nettet til å finne ut hvilke butikker som har de beste prisene.

Billigst matvarer

På siden enhver.no får du tips til hvilken dagligvarekjede som har de billigste matvarene. I uke 51 ble priser sammenlignet på en rekke matvarer. Undersøkelsen ble gjennomført i butikker i Stavanger.

Her er noen av de største prisforskjellene:

 • Big One classic pizza
  Billigst hos Kiwi / Rema 1000: 33,00 kr
  Dyrest hos Spar: 48,90 kr
 • Norvegia 1 kg
  Billigst hos Kiwi / Rema 1000: 86,90 kr
  Dyrest hos Meny: 109,00 kr
 • 1 Kg Appelsiner
  Billigst hos Coop Mega: 12,90 kr
  Dyrest hos Spar: 27,90 kr

Det lønner seg altså å sjekke hvilken dagligvarekjede som er billigst. Det kan hende du må bruke litt lengre tid på mathandelen, men skulle du kjøpt de tre varene over, kunne du spart 46 kroner.

Skulle du kjøpt hele handlekurven i undersøkelsen til enhver.no (uke 51), så kunne du spart hele 392 kr på å velge den rimeligste butikken, sammenlignet med den dyreste.